donderdag 1 september 2016

Foto's 1 september











Foto's 31 augustus











29.11km naar Murias de Rechivaldo

Vanmorgen gingen de eerste pelgrims al om 5.45uur op pad.
Uiteraard moest daar de hele slaapzaal van meegenieten en de rest restte dan ook niet anders dan hun voorbeeld te volgen.
Zodoende liepen ook wij bij het eerste ochtendgloren over de stoffige weg naar Hospital de  Orbigo wat weer als bijkomend voordeel had dat we schitterende Romeinse brug helemaal voor ons zelf hadden.
In een cafeetje dronken we een enorm glas caffee con leche met een croissant erbij die zo groot was dat ie niet op het schoteltje paste.
We liepen door naar het volgende dorp waar een Belgische een herberg runde en wij even naar binnen gingen om te kijken.
Ze was erg gastvrij, gaf ons koffie met een stuk taart en vertelde honderduit.
Ze vond het heerlijk om in haar moerstaal haar verhaal te doen.
Ze had de een paar maal Camino gelopen en toen besloten er te gaan wonen :-)
Het stuk naar Astorga was mooi, heuvelachtig met bossen en veel uitgestrekte velden met gemaaid stro, overal lagen de rollen in het stoppelland.
Halverwege kwamen we bij een stalletje met fruit, drinken, gekookte eieren, koffie, thee, koekjes en cake, allemaal donatievo.
Het stond er op precies de goede plaats net na een zonovergoten stuk weiland en wij zochten naar een plekje met schaduw om onze yoghurt te eten.
Dat werd dus meer dan alleen yoghurt :-)
In  Astorga stond het paleis van Gaudi in de stijgers maar we hebben er tegenover wel heerlijk in de schaduw van de kathedraal gezeten.
Die was dicht dus geen stempel, beetje jammer wel.
De laatste 4km waren extreem warm en we waren blij dat we in het volgende dorp een gezellige herberg vonden met een schaduwrijke tuin.
Nu even het dorpje in en dan wordt er voor ons vegetarisch gekookt, lekker.