zaterdag 10 september 2016

Foto's 10 September








10 september

Vandaag was een leuke dag.
Onderweg ontmoetten we mensen die we de afgelopen week herhaaldelijk waren tegengekomen.
Vanuit de herberg liepen we met een medepelgrim uit UK, een gezellige vrouw met roze geverfd haar, flink wat tatoeages, te strakke T-shirts met een flink .delecotee en strakke legging.
Sinds Astorga zien we haar regelmatig in dezelfde herbergen als waar wij slapen, hebben dan gezellige gesprekken en delen dezelfde dingen.
Zij is vroedvrouw en ik werk in de Hospice, dat schept een band.
Op het eerste terras waar we koffie dronken zagen we een groep  pelgrims die al met z'n vieren lopen vanaf Saint Jean in Frankrijk.
Het is een groep van 21 tot 40 jaar die we onderweg vaak zien en af en toe ook stukken mee oplopen.
Ze begonnen afzonderlijk afkomstig uit Nieuw Zeeland, Nederland, Schotland en USA. maar lopen dus al weken samen en hebben, te horen aan het gegiebel en gelach, veel plezier.
Dan is er een jong Spaans stel waarvan hij redelijk Engels spreekt en niet te beroerd is af en toe iets voor ons te vertalen, heel fijn :-)
En dan onze Spaanse vriendinnen.
Een groep sruderende meiden die luidkeels al kakelend de afstand tussen Roncevalles en Santiago in hoog tempo afleggen.
Op terrasjes horen we ze dan al praten en lachen, meestal een octaaf hoger dan de andere pelgrims :-)
Verder was het een grijze dag, de zon liet zich weinig zien en daarom maakten we ook niet zo gek veel foto's, het was gewoon geen fotogeniek weer :-)
Omdat het niet zo warm was liepen we ruim 35km. en zijn nu aangeland in een kleine herberg vlak voor O Pedrouzo ongeveer 20km voor Santiago ;-)