zaterdag 26 juni 2021

Napels - Pompeii - Haarlem

Lieve allemaal

Ondanks dat Europa langzaam geel kleurt en veel landen blij zijn dat vele vakantiegangers een reis hun kant op hebben geboekt, houdt Noorwegen de grenzen potdicht.
Wij balen enorm want het plan was om vanaf de Noordkaap naar huis te fietsen.
Al 2 jaar keken we ernaar uit maar helaas zagen wij het ook al 2 keer aan onze neus voorbijgaan.
Omdat we nog altijd hoopten toch naar het hoge noorden te kunnen, besloten we pas vorige week om definitief de andere kant op te gaan: Italiƫ.
Het gevolg was wel dat we in korte tijd aan de benodigde boekjes moesten zien te komen met daarin de beschrijving van de route inclusief bezienswaardigheden en onderdak.
Van Jeanette en Cor leenden we het boekje Ferrara - Rome en de andere twee kochten we via internet bij Hr.Reitsma himself.
We spitten ze door, lazen op internet, regelden de eerste nachten op de camping tegenover Pompeii en boekten eergisteren een B&B in Napels.
We stonden even gek te kijken toen er een berichtje terugkwam waarin stond dat de B&B het fijn vond ons over 5 dagen te verwelkomen.
5 Dagen??? 
Ja, het klopte helemaal maar zover waren wij nog niet!
Gelukkig hadden we voor onze reis naar Noorwegen alles al bij elkaar gezocht alleen de winterkleding konden we nu wel uit de tassen laten :-)
Extra zonnebrand, een luchtig jurkje, sandaaltjes, een zonneklep, het was even omschakelen maar gisteravond bleek dat we toch al zogoed als klaar waren.
Omdat Rick en Prim drie weken in ons huis komen, zetten we vandaag de "witte tornado" aan en stoven met z'n tweetjes door het huis met stofzuiger en sopdoek onder het luid meezingen van liedjes op de radio.
De vakantiestemming zit er al goed in :-)
Mag ook wel want in de woonkamer staan 4 grote fietstassen, 4 kleine fietstassen, 2 buideltasjes, 2 helmen, het gele boekje en een negatieve PCR-test.
Morgenochtend fietsen wij rond 9.00uur naar Schiphol, bepakt en bezakt.
Daar staat Frans dan met een rol ducktape en twee fietsdozen die Sieb van de week bij onze Hofleverancier Erik (van de Vakantiefietser) heeft opgehaald.
Als de fietsen zijn ingepakt kunnen we richting gate en kan ons avontuur beginnen!

Het kan zijn dat er niet elke dag een berichtje geschreven wordt.
We hebben namelijk geen idee of we overal gebruik kunnen maken van internet.