vrijdag 28 juni 2024

28 juni. Herxen - Zwolle 24.1 km.

 We hadden heerlijk geslapen in “Het is maar een tuinhuisje”.

Een groot tuinhuis in een tuin van 5000 m2., we zullen maar zeggen: het stond niet in de weg :-)
Omdat ons onderkomen in de middle of nowhere stond, aten we bij de Vrienden op de Fiets, dat werd zo gezellig dat we pas om 21.30uur terugkeerden naar het tuinhuis.
Na een uurtje lezen kropen we in bed en sliepen tot 7.30uur toen de wekker afging.
Het ontbijt werd in een picknickmand bij ons neergezet, aan ons de keus tussen tuin of tuinhuis.
Vandaag zou een zonnige dag worden en genoten wij binnen van al het lekkers.
Even voor negenen liepen wij de kilometer terug naar de dijk om daar de route weer op te pakken.
Wat een verschil met gisteren, het scheelde een jas, de temperatuur was 10 graden gekelderd, er waren veel meer wolken en de wind was in hevigheid toegenomen, kortom, een heerlijke dag om te wandelen.
We liepen over de dijk naar een vogelbroedgebied waar we met een boog omheen liepen om weer op de weg uit te komen waar we gestart waren.
Zo ging het de hele dag, we liepen omwegen die helemaal niet nodig waren maar die ons wel over mooie paden en prachtige natuur voerden.
In Windesheim dronken we koffie met iets lekkers bij een zorgboerderij waar gehandicapten jong volwassenen de bediening deden.
We kwamen weer terug in de straat waar we gelogeerd hadden, dat schoot lekker op maar niet heus.
Na een halve km. bogen we af en liepen door weilanden, bossen en over een dijk waar we het gras deelden met een kudden schapen.
Uit het lange gras vlogen heel veel libelles op in allerlei kleuren.
Langs water aan de ene kant en de industrie aan de andere kant liepen wij Zwolle binnen.
We passeerden een enorm zonnepanelenpark wat dreef op het water van de Sekdoornse Plas, het kostte ons een kwartier om er langs te lopen.
Over een groenstrook, langs water, een kinderboerderij met een gillend speenvarken en Park de Wezenlanden liepen wij Zwolle Centrum in.
We dronken een ijskoud biertje op een terras en liepen over de Bolwerken naar ons laatste onderkomen, een half uurtje lopen buiten het centrum.

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk zeg een tuinhuis op een lap grond. Ik las over de drijvende zonnepanelen bij zwolle. Het zijn er maar liefst 40.000, goed voor 4.000 huishoudens. Ik hoop dat er nog zwemruimte voor de eendjes over is ;)

    BeantwoordenVerwijderen