dinsdag 10 juni 2014

Dinsdag 10 juni : zon en regen












Noyen

Na een heerlijk ontbijt en een leuk gesprek met de eigenares van de Chambre d'Hotes, sprongen we op de fiets naar Compiegne.
Het begon meteen al goed, een heel stuk door het bos van die stad en niet een paar lullige kilometers, nee, een flink stuk van zo'n 30km.
Het was heerlijk, het zonnetje scheen en het fietspad van asfalt was een traktatie voor onze billen :-)
Totdat plots onze weg gestremd was door een omgewaaide boom.
Hij lag echt dwars over de weg, geen doorkomen aan met al die takken en al dat blad.
We bekeken het zo eens, hebben alle tassen van de fietsen gehaald en Siebren heeft de fietsen over de boom getild, stoere vent heb ik toch :-)
Tassen er weer op en we gingen weer verder maar nu met af en toe een drup regen wat al gauw een flinke bui werd die tot het eind van de middag duurde.
De wolk leek zich wel met ons mee te verplaatsen, echt balen.
Omdat het regende hebben we geen tijd genomen om rustig door Compiegne te fietsen maar stoven door, langs de rivier en hebben in het volgende dorp een warme maaltijd gegeten, een lekkere Hollandse bal gehakt met erwtjes en piepers.
Waren we al thuis ?
Weer verder hebben we gescholen voor een wolkbreuk waarna we in Saint Ourscamp in de abdij een kamer wilden gebruiken maar alles was vol.
Zo ook de camping ( met blokhutjes ) in Chiry en Noyon.
Maar zoals zo vaak deze vakantie, redde het meisje van de VVV ons en belde met de eigenaar van een B&B waar we terecht konden.
We hebben de beschikking over een eigen ruimte achter in de tuin met een overdekt terras waar nu onze spullen te drogen hangen.
Het schijnt dat morgen de zon gaat schijnen :-)
Duimen jullie voor ons ?