zondag 18 juni 2023

18 juni Haarlem - Pieterburen


S



 ​Vanmorgen deden we rustig aan, Peter kwam ons toch pas om 10.30 uur ophalen. 

Alle restjes uit de koelkast met een kopje thee waren ons ontbijt, misschien iets te veel van het goede maar....we moesten vandaag Nederland dwars oversteken dus een goede bodem was geen overbodige luxe :-)

De tuin werd gesproeid, alle vuilnis exit, huis opgeruimd en schoon voor als Rick en zijn gezin hier vakantie komen vieren volgende week en de laatste spullen in de rugzak gestopt.

Ruim op tijd stond zowaar de hele familie Knip op de stoep. 

We werden uitgezwaaid en in de geruisloze bolide van Peter zoefden we naar Sloterdijk waar de Flixbus niet veel later aankwam. 

Ook deze zoefde maar nu richting Groningen waar we om 14.30uur de rugzak omdeden en een terrasje pakten met uitzicht op het Groninger Museum waar het logo van de Rolling Stones nog steeds stond.

Of stond het er weer? Ergens vaag konden we ons herinneren dat die geweldige tentoonstelling terug naar Nederland zou komen. 

Bingo!!!

Internet helpt ons en weet te melden dat Unzipped vanaf 30 juni weer te zien is.

Een aanrader, wij hebben er een paar jaar geleden een hele dag rondgehangen.

Veel interactief, een enorme hoeveelheid prachtige kostuums van de heren, een opnamestudio, een copie van hun eerste onderkomen (smerig en al) en muziek, heel veel muziek.

Je moet er natuurlijk wel van houden en dat doen wij, in hart en nieren!

In de bus was er de airco, hier op het terras is er de schaduw, ook goed maar al gauw zijn we plakkerig en verlangen we naar een douche.

Het is nog een kwartier met de trein naar Winsum, een klein stukje met de bus en voilá, we staan op het Pieterplein in Pieterburen.

De B&B is op loopafstand waar we de plak uit Groningen eraf douchen en heerlijk genieten van een visschotel in restaurant “Waddengenot”.