woensdag 21 mei 2014

Vandaag was een rare dag.
We stonden op tijd op en zaten al om 7.30uur aan het ontbijt met een Nederlandse die net Oma was geworden en trots de foto's liet zien.
Wij natuurlijk meteen de foto's van Jaymie en Dean tevoorschijn gehaald :-)
Om 9uur waren we de eerste in de supermarkt voor vers brood, beleg, water, chocolade en yoghurt.
Het weer zag er vreselijk uit, donkere lucht met her en der wat zon maar overwegend dreigend.
Hadden we de lange broek en handschoenen aan, een uur later kon alles weer uit.
Hadden we ons met zonnebrand ingesmeerd, kon de regenjas aan en sloeg de hagel ons om de oren om even later weer op te houden en we op een pleintje in de zon konden lunchen.
Het natst zijn we nog geworden van de sproeiers die aanstonden om het graan te besproeien, het water werd door de wind de weg opgeblazen.
Het is niet te vergelijken met het Nederlandse weer vanwege de bergen en de wind, voor ons is het echt hokesspockus, zo is de lucht blauw en nog geen half uur later grijs en grauw, vooral boven de bergen bleef de loodgrijze lucht de hele dag hangen.
Siebren heeft vandaag gieren gezien die een hert aan het verorberen waren, hij heeft er foto's van.
Wat een beesten, enorm, ze hadden er een lekker maal aan.
In een stad waar we fietsten werden we door schoolkinderen een "Buen Camino, Pelogrino" gewenst.
De hele school was op pad dus het moet nu wel goed gaan :-)
We hebben vanmiddag lekker in de zon gezeten tegenover grotwoningen.
We zijn inmiddels in de provincie Rioga beland en hebben over rustige weggetjes tussen de wijnranken door gefietst.
Uiteindelijk zijn we om 16.30uur gestopt in een klein dorpje, Ventosa, vlakbij Legrono, waar in de herberg ruimte was voor onze fietsen en voor ons.
We gaan voor het eerst zelf koken, lekker pasta met saus en tomaatjes, yoghurt toe en natuurlijk een fles Rioga erbij :-)


2 opmerkingen:

  1. Wat een foto's jongens! Die gieren. brrr. We hebben net Ventosa gevonden op de kaart. Hoeveel km hebben jullie al afgelegd? Zo op de kaart te zien al een superlang eind. Ik vraag me af waar jullie straks de grens overgaan en hoe de rest van de route er ongeveer uitziet. Slaap lekker en geniet van het koken. Zal best even lekker zijn, je eigen prakkie. Groetjes monique en ruud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben er zo'n 1000 KM op zitten.
      En gaan dit weekeind bij Port Somport de grens over.
      Misschien later als we een rust plekje vinden.
      Daarna over Bordeaux en Chartres nog genoeg kM te gaan gaat steeds
      Makkelijker.

      Verwijderen