zaterdag 7 augustus 2021

Schweinheim - Jülich

 We waren al vroeg op pad.

Het was de hele nacht droog gebleven maar toen we opstonden kwam er een fikse bui.
Onze droge tent werd nat, helaas.
De bui waaide na een half uur over, de regenjassen konden uit tot er in de middag nog een bui kwam en daarna de zon volop ging schijnen.
Omdat we niet wisten of alle bruggen op de route van vandaag nog heel waren, hadden we gisteravond aan de campingbaas gevraagd hoe we het beste naar Euskirchen konden fietsen.
Camping af, rechts, rechts en alsmaar rechtdoor.
We fietsten dwars door een zwaar getroffen gebied en konden onze ogen niet geloven, wat kan water ongelofelijk vernietigend zijn.
In de dorpen die volgden stonden de stoepen in de lagere delen van het dorp vol kapot huisraad, veel elektrische apparaten zoals koelkasten en wasmachines, matrassen en op een sportterrein lagen alle kapotte auto’s op elkaar gestapeld, er was geen raam meer heel en ze waren besmeurd met modder en gras.
Het meisje achter de toonbank bij de bakker vertelde dat haar familie geluk had gehad want er was weinig water de woning binnengedrongen en wees tot haar middel...
In Zülpich dronken we koffie en fietsten verder naar Düren.
Het was nog maar de vraag of we van hieruit langs de Rur konden fietsen.
Er was een alternatief maar een meneer die net over het fietspad kwam aanrijden vertelde dat het in ieder geval tot de helft mogelijk was te fietsen.
De Rur begon hier als een smal driftig riviertje maar ontpopte zich al gauw als een rivier met pit, er waren veel stroomversnellingen en dus fietsten wij de hele dag licht naar beneden :-)
Dat het fietspad te lijden had gehad was duidelijk te zien (en te voelen aan onze billen) aan alle gaten en kuilen maar ze hadden al heel veel werk verricht, alle modder was de berm ingeschoven, nieuw grinten gestort en er lagen zelfs stukken nieuw asfalt.
Als stille getuigen lagen er boomstronken en afgerukte takken op de oevers.
Het pad was zeker geen aardbeien met slagroom maar we konden de route vervolgen en dat was al heel wat.
Aangekomen in Jülich zochten we de camping op, een groot groen grasveld met madeliefjes.
Hoe kun je daar nou je tent opzetten of op zetten?
We staan weer op een rustig plekje weer zonder internet maar dat hopen we morgen over de grens met Nederland op te lossen.
Nog 38km te gaan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten